Periodieke controle

U kunt bij ons terecht voor Periodieke controle

Als u een gezond gebit wilt, is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor een tandartscontrole. De tandartscontrole wordt door onze tandartsen periodiek uitgevoerd. De tandarts geeft u advies gezien de mondsituatie hoe vaak het nodig is om voor een controle langs te komen. We leveren dan ook zorg op maat waar u zelf natuurlijk altijd de eindbeslissing inmaakt.

Hoe gaat de tandartscontrole in zijn werk?

De tandartscontrole bij onze praktijk is een periodieke controleafspraak. U komt bij ons langs, neemt plaats in de comfortabele ligstoel en de tandarts inspecteert uw gebit. Hij vraagt naar uw gezondheid en of u klachten heeft en speurt met hulpmiddelen uw gebit af op zoek naar eventuele problemen. Ook kijkt de tandarts in uw dossier om te zien of oude vullingen wellicht aan vervanging toe zijn en of het nodig is om uit voorzorg controle foto’s van uw gebit te maken.

Met de periodieke tandartscontrole wordt uw gebit tijdig gecontroleerd, om snel te handelen als er gaatjes of andere gebreken zijn. Zo wordt voorkomen dat eventuele gaatjes voor ontstekingen kunnen zorgen en de tand of kies onnodig beschadigt. Indien er beperkt tandplak aanwezig is wordt de controle afgesloten met het reinigen van uw gebit. Is er een overmaat aan tandplak en tandsteen aanwezig dan zal de tandarts u verwijzen naar de preventie assistente of mondhygiëniste binnen de praktijk.

Contactgegevens

Openingstijden

Telefonische bereikbaarheid

Maandag, dinsdag, donderdag
09:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00

Woensdag
09:00 – 12:00
12:00 – 17:00 (uitsluitend spoed)

Vrijdag
09:00 – 12:00
12:00 – 15:00 (uitsluitend spoed)

Periodieke controle

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.