Wij staan voor u klaar

Klachtenprocedure

Klachtenregeling

Binnen onze praktijk zijn wij steeds bezig de kwaliteit van onze werkzaamheden te verbeteren. Onze specialisten, behandelaars, alle assistenten en medewerkers werken zorgvuldig, toch kunnen door ons behandelings- of benaderingsfouten gemaakt worden. Soms maken wij fouten terwijl wij dat zelf niet opmerken. Graag willen wij dat weten. Wij hebben hiervoor een klachtenprocedure ingesteld.

Problemen zijn er om opgelost te worden en klachten moeten serieus genomen worden. Zo kunnen wij een goede verstandhouding zorgverlener/patiënt waarborgen. Doordat u uw ervaring met ons deelt, kunnen wij binnen onze organisatie maatregelen treffen.

De werkwijze van het management

Uw klacht wordt eerst intern besproken en behandeld. Komen we naar ieders tevredenheid niet tot een gedegen oplossing, dan kunt u vervolgens uw klacht extern indienen. Uw klacht dient altijd schriftelijk te worden ingediend.

De Procedure voor het verwerken van een klacht:

  1. Bent u niet tevreden? Blijf er niet mee zitten maar spreek ons erop aan! Dan proberen we er samen uit te komen. U kunt het best even vooraf contact leggen via de receptie. Wij zullen de klacht dan proberen intern op te lossen.
  2. Is uw klacht nog niet opgelost, dan kunt u uw klacht indienen bij de mondzorgkoepel KNMT, de beroepsvereniging waar onze praktijk bij aangesloten is. Een onafhankelijke klachtenfunctionaris zal dan kosteloos tussen u en ons bemiddelen, met als doel alsnog een oplossing te vinden.
  3. Als u er ondanks de hulp van de klachtenfunctionaris niet uitkomt, kunt u voor €75 een beroep doen op de Geschilleninstantie Mondzorg. Dan wordt uw klacht door een commissie van vijf deskundigen beoordeeld. De geschilleninstantie geeft een bindend oordeel of uw klacht gegrond is en mag indien de klacht gegrond is, een schadevergoeding toekennen tot maximaal vijfentwintigduizend euro.

Indien u wenst kan u onze uitgebreide klachtenprocedure opvragen bij onze balie.

Contactgegevens

Openingstijden

Telefonische bereikbaarheid

Maandag, dinsdag, donderdag
09:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00

Woensdag
09:00 – 12:00
12:00 – 17:00 (uitsluitend spoed)

Vrijdag
09:00 – 12:00
12:00 – 15:00 (uitsluitend spoed)